Söndag

Blev en lång sovmorgon här i huset. Vi vaknade strax innan 11, men jag somnade om o vaknade lite senare, lagom till frukosten stod framdukad på bordet. Lyx! Idaa är en riktig slappdag. Ingenting har vi gjort, o ingenting kommer vi att göra. Låter kanske skönt, men ja börjar snart klättra upp på väggarna. Ja är så otroligt rastlös av mig! Trevlig söndag alla!

Dove Pure & Sensitive

Nu ska jag buzza för Dove Pure & Sensitive bodylotion. Att vara buzzador innebär att jag får en produkt som ja ska använda och bilda mig en uppfattning om. Jag får också små prover att dela ut till vänner och bekanta, och jag ska berätta för dem om produkterna.
Denna kampanjen blir perfekt för mig som alltid har torr hud på vintern. Jag ska använda den i några dagar nu, och sen skriver jag ett inlägg om vad jag tycker om lotionen.

Kokkola

Snart åker vi till Kokkola för lite shopping. Dock ska vi bara köpa en jacka åt Lennart, för igår klickade jag hem lite kläder åt oss från nätet istället. Här ser ni nya skalet till min Iphone, snyggt! Det är en av mina julklappar.

Mellandagsrea

Hoppas ni alla haft en fin julhelg. De har jag haft, träffat familjerna, o många kompisar, ätit några kilo mat, några julgodisar, spelat spel, sjungit julsånger o annat skoj. Ja fick även fina julklappar, som kanske kommer upp här senare. Nu tar vi de lugnt på mellandagarna, o börjar smått planera inför nyår. Igår var vi på en kort shoppingtur i stan, o hittade lite kläder. Idag orkade vi inte åka till Kokkola, så vi nätshoppade istället medan Elliot sov. 
 
Idag blev jag sugen på sushi. Nån som vet om dom säljer de i Jakobstad eller Kokkola?

God jul

Hoppas ni alla haft en bra jul. Det har vi haft, trots Elliots brännskador. Vi fick komma hem från Tammerfors i söndags, så vi fick fira en vanlig, alldeles underbar o magisk jul. Nu ska vi varannan dag med Elliot till Malmska för att tvätta, lägga ny salva o "mössa". Men nu ska jag sova, så jag orkar med en till dag av julfirandet. God jul!

I tammerfors

God morgon från Tammerfors. Vi fick komma hit igår med taxi på kvällen, då en plastikkirurg, som har mycket erfarenhet av brännskador, ville se Elliot med egna ögon. De kollade honom igårkväll, men ska se på honom igen idaa. Det är meningen att ska bestämma hur såren ska behandlas, o skicka info till malmska, så att vi kan åka hem igen. Då får vi åka till malmska en eller två gånger om dagen för att byta ut förbanden. Så vi borde alltså slippa härifrån idag, HOPPAS JAG! Elliot mår ganska bra, med tanke på skadorna.

Elliot

Nu väntar vi på att veta om vi ska flytta till Kokkola sjukhus eller inte. Elliots ansikte sväller upp lite mer hela tiden, o när ja såg honom imorse kände ja knappt igen honom. Detta är hemskt!

Elliot ser väldigt sjuk ut, men han är jättepigg. Han leker o pratar o är lika envis som vanligt.

Sjukhus

Vi har alltså sovit på sjukhuset inatt, med Elliot. Han fick hett vatten över sig igår, inte kokande, men hett. Så han ligger halvt inlindad o får värkmediciner, o ska vara här åtminstone en natt till. Dock är han väldigt glad o leker som vanligt, trots att ena ögonlocket är uppsvullet ordentligt. Vill inte visa bild på honom, då de ser mycket farligare ut än vad det är. Skriver mer imorgon.

sovit med elliot på sjukhus

Värt att tänka på

Satans planer

LÄS HÄR ETT TÄNKT RÅDSLAG SOM SATAN HÅLLER FÖR ATT FÖRHINDRA DE KRISTNA OCH ATT GUDS RIKE SKALL UTBREDAS. VERKLIGEN EN TANKESTÄLLARE!

Satan kallade nyligen till en världsomfattande konferens för demoner för att kunna fånga upp den starka och växande kristna rörelsen; I sitt inledningsanförande sade han:
- Vi kan inte hålla kristna borta från att gå till kyrkan.
- Vi kan inte hindra dem från att läsa deras heliga bibel och få veta sanningen.
- Vi kan inte ens hålla dem från att bilda en intim relation med sin Frälsare.
- Men när de får en stark relation med Jesus, så är vår makt över dem bruten.
- Så låt dem gå till sina kyrkor, låt dem få ta sin nattvard, men stjäl deras tid, så att de inte har tid att utveckla en relation med Jesus Kristus ...
- Detta är vad jag vill att du ska göra, sade djävulen.
- Distrahera dem från att umgås med sin Frälsare och sysselsätt dem med andra viktiga sysslor, hela dagen lång!
- Hur ska vi göra detta? skrek hans demoner.
- Håll dem upptagen med icke-väsentliga saker i livet och hitta på otaliga aktiviteter som uppehåller deras sinnen, svarade han.
- Locka dem att spendera, spendera, spendera, och låna, låna, låna.
- Övertala deras fruar att arbeta heltid och mer därtill, och män att arbeta 6-7 dagar i veckan, 10-12 timmar per dag, så att de kan ha råd med sin tomma livsstil.
- Håll dem borta från att tillbringa tid med sina barn.
- eftersom deras familjer då kommer att splitras, så kommer deras hem inte att erbjuda någon vila från deras hårdaarbete!
- Överstimulera deras sinnen så att de inte kan höra den stilla tysta rösten.
- locka dem till att spela radio, lyssna på MP3 eller Cd-spelaren när de kör bil.
- Se till att TV:n, videon, cd-spelaren och deras datorer ständigt är påslagna i deras hem och se till att varje butik och restaurang i världen kontinuerligt spelar icke-biblisk musik.
- Detta kommer blockera deras sinnen och bryta deras förhållande med Kristus.
- Fyll soffbord med tidskrifter och tidningar.
- Fyll deras vardag med nyheter, 24 timmar om dygnet.
- Nedlusa deras bilkörning med radiomusik.
- Låt deras brevlådor översvämmas av skräppost, postorderkataloger, tävlingar, och varje slag av nyhetsbrev och PR erbjudande, gratis produkter, tjänster och falska förhoppningar...
- Framställ smala, vackra modeller i TV och i tidningar så att deras män kommer att tro att yttre skönhet är det som är viktigt, så att de kommer att bli missnöjda med sina fruar.
- Håll deras fruar för trött för att älska sina män på natten.
- Om de inte ger sina män den kärlek de behöver, kommer de att börja leta på annat håll.
- Det kommer att splittra deras familjer snabbt!
- Låt dem återvända från sin semester utmattade.
- Håll dem för upptagen för att gå ut i naturen och reflektera över Guds skapelse.
- Skicka dem till nöjesparker, sportevenemang, teater, konserter och filmer i stället.
- Håll dem upptagen, upptagen, och upptagen!
- Och när de träffas för andlig gemenskap, engagera dem i skvaller och småprat så att de lämnar mötet med bekymrade samveten.
- Överhopa deras liv med så många goda anledningar, så att de inte har tid att söka kraften från Jesus.
- Snart kommer de att arbeta i sin egen styrka, offrar sin hälsa och familj för den goda saken.
- Det kommer att fungera! Det kommer att fungera! Det är en bra plan!
Demonerna gick ivrigt iväg till sina uppdrag för att överallt stimulera kristna till att bli lite mer aktiva och mer stressade, så att de engagerar sig både här och där i så många olika sammanhang som möjligt.
Detta för att de ska få så liten tid som möjligt för sin Gud och deras familjer.
Så att de inte ha tid att berätta till sina medmänniskor om kraften i Jesus som kan förändra liv.
Jag antar att frågan är, har djävulen varit framgångsrik i sitt handlande?
Du får själv vara domaren!
Vänligen vidarebefordra detta (om du inte är för upptagen)!
 
Publiceringsdatum: 2012-11-01
Författare: Holger Nilsson
 
 
Direktlänk till denna artikel: http://www.flammor.com/artiklar/artikel132.htm

Julmiddag

Oj va gott dehär var. Vi fixade ihop en liten julmiddag åt oss själva med skinka, lådor, ärtor o en massa gott. Riktigt mätt blev jag, men de var så gott att jag gärna skulle äta ännu en portion, bara för att.

Vi har inga planer för kvällen, men ska väl ta de lugnt en stund nu efter maten.

Julgran

Hej på er. Lördag idag, vilket har betytt sovmorgon för mig. Vi har kört igång projekt Klädtvättning här hemma, o Elliot sover. Idag ska vi kanske hämta en julgran, men vi vet inte om vi ska hämta en riktig gran från skogen, eller en plastgran. I alla fall kliar det i fingrarna, då jag vill börja pynta.

Dessa bilder har inget med inlägget att göra, de är tagna från när jag o Josse var till staden o shoppade julklappar o annat roligt. Vi lunchade vid Asian Garden, mums!

I Afrika äter de vitt ris, är det okej?

Ska man skratta eller gråta. Ska man ropa o skrika eller inte alls bry sig. Jag tänker i alla fall bry mig, för jag tycker det hela är så rasistiskt. Disney har alltså tagit bort den svarta dockan, o nån grön gubbe som dansade nån sorts dans, samt den blonda dockan, ur Kalle Ankas Jul: Tomtens verkstad. De motiverade det med att "någon kan ta illa upp". Den svarta dockan hade alltså svart hår i flätor, o stora läppar. När jag var liten kollade vi alltid Kalle Ankas jul, o vi alla tyckte mycket om just den dockan. Jag har ALDRIG ens märkt att hon var svart.
Men nu har de alltså tagit bort den, för att de tyckte att de var rasistiskt att ha den med. Åt de har ja en sak att säga: Fyy vad rasistiskt att ta bort den! Varför får inte den svarta dockan vara med? Varför får de bara finnas vita dockor med? Tänkte dom inte på att de e ju DOM som e rasistiska, när dom tar bort den!
 
Dehär med pepparkakorna i Sverige tänker jag inte ens börja prata om, dels för att de drabbar ju inte mig, dels för att ja tycker att det är LÖJLIGT!
 
Men alltså dehär med att allt svart eller brunt ska bort... i Afrika äter ju en stor del ris till maten. Riset är vitt. Ska vi börja klaga på dom nu också, för att de äter vit mat? Vi skulle ju lika gärna tycka att de bara får äta mörk mat. Nu tycker jag ju inte så, men fattar ni hur jag menar? De finns inget som helst rasistiskt över den dockan, gubben, pepparkakor eller vad som helst. Det blir ju raststiskt först när de INTE får vara med.
 

Rida

Idaa e de fredag, o de betyder att jag ska till stallet. Förra veckan var ja inte o red, för då åkte vi ju till Tuuri då L var ledig. De var nära att ja skulle ha stannat hemma idag också, då jag kände mig så trött o hängig. Men efter lite mat så mår ja mycket bättre. 
Ja har inte så mycket att berätta från de senaste dagarna, då jag har varit sjuk. Eller ja har typ haft feber på kvällarna. Men jag har i alla fall inte gjort nåt speciellt. 
 
Men nu ska ja klä på mig ridkläderna, för ja måste åka lite tidigare idaa då ja ska via mammas o pappas först.

Tuuri

Här e bilder från när vi var till Tuuri i fredags. Ingen av oss hade varit där så de var nytt för båda. Vi hittade lite allt möjligt, mest till hemmet faktist. När vi fått de i ordning ska ja visa er.


Sova

Älskling är hemma idaa, han e sjuk. Hoppas att ja klarar mig o håller mig frisk, orkar inte bli sjuk igen.
Idaa kommer att vara en riktig tråkdag. Jag ska städa. O plocka undan alla tusen leksaker som ligger på golvet, plocka i och ur diskmaskinen, tvätta kläder, vika kläder, föra kläder till klädskåpen osv. Sånt suger, men de måste göras.
Men först ska ja ta o slappa lite här vid datorn tills ja vaknar ordentligt. Ja sov rätt länge imorse, o Elliot somnar så fort igen. Han ligger o sover nu, så ja ska se når avsnitt av nån serie innan jag sätter igång med att städa.

Jaa, de där e min dag. Hoppas ni har roligare, haha.

Bilder

Maten från Pedrinas idaa.

Nu blev jag glad, nu kan jag äntligen få in bilder när ja mobilbloggar!

2 år!


Imorgon ska ja sätta mig ner vid datorn o lägga in bilder. Jag har haft riktit fullt upp känns de som, men de tycker jag bara om. Idag e de två år sen vi gifte oss. Tiden går så snabbt, men samtidigt också så långsamt. De känns som om vi har känt varann i evigheter, o ändå e de "bara" lite över 5 år sen vi "blev ihop". 
Idaa har jag o Elliot varit hos Jonna hela dagen o haft skoj. Sen åkte jag till mammas o pappas med Elliot, o så hämtade Lennart mig, o vi åkte till simhallen. Båda har velat åka dit länge, men de har aldrig blivit av. Vi hade hur kul som helst, o efteråt åt vi middag vid Pedri as. 
Nu ska hag sova, så ja skriver mer imorgon.

Nya bloggen min

Nu börjar vi på riktigt! Äntligen fick ja fixat en ny blogg. Jag kan seriöst inte göra nåt åt bildproblemet på gamla bloggen, det står bara "error". Så lika bra att starta en ny, då. 
Kanske blir det lite enklare med bilderna nu, kanske hittar blogglusten tillbaka ordentligt, kanske ni gillar min nya blogg mer. Det hoppas jag att ni gör!
 
Börjar med en bild på mig själv o Elliot.

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.

zinnas.blogg.se

Minna heter jag. Bor i Larsmo i västra Finland, är gift med Lennart, och vi är föräldrar till Elliot, född i november 2011. Jag är 21 år o hemmafru. Här får ni läsa om allt från pyssel, inredning och bakning till mina åsikter och tankar kring saker och ting. Men mest av allt blir det nog små glimtar av vardagen här hemma.

RSS 2.0